Izdvojeno

f

You may like:

Image Alt

RCK DU

  /  Bez kategorije   /  Erasmus+ projekt -Zero Waste Power in HoReCa-Strateška partnerstva

Erasmus+ projekt -Zero Waste Power in HoReCa-Strateška partnerstva

Provedba Erasmus + K2 projekta započela je 1. rujna 2019. godine pod nazivom Zero Waste Power in HoReCa.

Zero Waste je projekt usmjeren na pronalaženje rješenja za trenutna pitanja onečišćenja okoliša i ponovne uporabe materijala.

Teme Zero Wastea povezane su sa strukovnim obrazovanjem i industrijom HoReCa kroz niz aktivnosti. U projekt su uključene tri strukovne ugostiteljske škole, dvije institucije za obrazovanje odraslih i dvije organizacije privatnog sektora iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Slovenije i Italije.

Teme Projekta Zero Waste usredotočene su na promjene u obrazovnom i poslovnom procesu odabirom ekološki održivih modela rada.

Koji su ciljevi i rezultati projekta?

Glavni cilj projekta je ugraditi Zero Waste standarde u strukovno obrazovanje i HoReCa sektore korištenjem digitalnih alata. Alat za primjenu novih modela učenja i poslovanja u radnom procesu razvijat će se kroz projektne aktivnosti: Digitalni obrazovni alati Zero Waste, Zero Waste u HoReCa nastavnom programu i alat za ocjenu Zero Waste.

  1. Dizajn kurikula za primjenu specifičnih praksi upravljanja otpadom u HoReCa sektoru. Kurikul će sadržavati znanje i posebne upute kako organizirati rad u ugostiteljskom objektu na način koji štiti okoliš na temelju Zero Waste standarda.
  2. Alat za digitalno učenje – cilj je podržati učenje putem individualnog stjecanja znanja i korištenja IKT alata o Nultom otpadu u HoReCa nastavnom planu i programu. Alat je namijenjen svim studentima u procesu strukovnog ugostiteljstva, kao i zaposlenicima u HoReCa sektoru.
  3. Alat za evaluaciju – stvaranje IT standardnog alata za procjenu razine tvrtke Zero Waste. Alat prepoznaje razinu usklađenosti s poslovanjem u skladu sa standardima Zero Waste poslovanja u HoReCa sektoru.

Za koga su alati?

• Učenici i nastavnici VET ugostiteljske škole – alati će polaznicima pružiti osnovne sadržaje za organiziranje profesionalnih kuhinja i ugostiteljskih objekata s misijom smanjenja otpada, zaštite okoliša i podizanja standarda Zero Waste u HoReCa sektoru.

• Hoteli i ugostiteljski objekti – imat će novostvoreni digitalni alat za procjenu standarda Zero Waste.

http://www.zerowastepower.eu

Jezici