![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_300,h_168/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Orsan.jpg)
TUSDU sudjelovala u virtualnoj mobilnosti u sklopu treće LLT aktivnosti Zero Waste Power in HoReCa u Granadi
Učenici naše škole sudjelovali su u virtualnoj mobilnosti koja se odvijala u španjolskoj Granadi od 27. rujna do 1. listopada 2021. godine. Posjetili su restorane i proveli anketiranje aktualnih pitanja koja se odnose na module i stekli dodatne uvide u način Zero waste poslovanja navedenih restorana, svatko u svojoj mogućnosti, kako okolnosti dozvoljavaju.
Sunset Beach Dubrovnik
Restoran koristi zero waste strategije za smanjenje otpada hrane, kao i potrošnje energije i vode. U budućnosti planira uložiti u uspostavljanje obnovljivih energetskih izvora zbog prikladne okolice koja bi omogućila, primjerice, solarnu energiju.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_1065,h_1065/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Sunset-edited.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_1055,h_1056/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Sunset-2-edited.jpg)
Barba
Restoran brze hrane s plodovima mora pridaje veliku pažnju smanjenju potrošnje energije i otpada, što se može vidjeti, na primjer, u uporabi ambalaže koja se može reciklirati i kompostirati.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_768,h_1024/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Barba-3-768x1024.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_768,h_1024/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Barba-1-768x1024.jpg)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_768,h_1024/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Barba-2-768x1024.jpg)
Bistro49
Ponudom sezonskih, lokalnih i vegetarijanskih jela u meniju, nekih od lokalnih sastojaka, smanjenjem porcija na optimalnu veličinu, štednjom energije i vode, korištenjem uglavnom ekoambalaže, ovaj restoran vodi se zero waste politikom sa željom za još većim napretkom u tom pogledu.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_512,h_397/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Bistro49-1024x794.jpg)
Yacht Club Orsan
Iako su pandemijske okolnosti malo usporile smjer zero waste strategija u kojem ide restoran, ima sve potrebne osnove za nastavak procesa, kao što su štednja vode i energije, upravljanje otpadom od hrane i svijest o uporabi ambalaže koja se može reciklirati.