
TUSDU sudjelovala u virtualnoj mobilnosti u sklopu treće LLT aktivnosti Zero Waste Power in HoReCa u Granadi
Učenici naše škole sudjelovali su u virtualnoj mobilnosti koja se odvijala u španjolskoj Granadi od 27. rujna do 1. listopada 2021. godine. Posjetili su restorane i proveli anketiranje aktualnih pitanja koja se odnose na module i stekli dodatne uvide u način Zero waste poslovanja navedenih restorana, svatko u svojoj mogućnosti, kako okolnosti dozvoljavaju.
Sunset Beach Dubrovnik
Restoran koristi zero waste strategije za smanjenje otpada hrane, kao i potrošnje energije i vode. U budućnosti planira uložiti u uspostavljanje obnovljivih energetskih izvora zbog prikladne okolice koja bi omogućila, primjerice, solarnu energiju.


Barba
Restoran brze hrane s plodovima mora pridaje veliku pažnju smanjenju potrošnje energije i otpada, što se može vidjeti, na primjer, u uporabi ambalaže koja se može reciklirati i kompostirati.



Bistro49
Ponudom sezonskih, lokalnih i vegetarijanskih jela u meniju, nekih od lokalnih sastojaka, smanjenjem porcija na optimalnu veličinu, štednjom energije i vode, korištenjem uglavnom ekoambalaže, ovaj restoran vodi se zero waste politikom sa željom za još većim napretkom u tom pogledu.

Yacht Club Orsan
Iako su pandemijske okolnosti malo usporile smjer zero waste strategija u kojem ide restoran, ima sve potrebne osnove za nastavak procesa, kao što su štednja vode i energije, upravljanje otpadom od hrane i svijest o uporabi ambalaže koja se može reciklirati.