Izdvojeno

f

You may like:

Image Alt

RCK DU

  /  Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik   /  Projekti   /  “Treća LTT aktivnost u Portugalu u sklopu Erasmus+projekta School of change“

“Treća LTT aktivnost u Portugalu u sklopu Erasmus+projekta School of change“

Naši učenici su otputovali u Portugal na treću mobilnost u sklopu projekta School of change u pratnji nastavnica Ines Obradović i Petre Radulović!
Tema mobilnosti je izrada akcijskog plana škole za smanjenje otpada.
Sudionici će putem digitalnih i web-alata naučiti kako organizirati i planirati akcije koje mogu učinkovito dovesti do postizanja mjerljivih ciljeva i učinaka.

Posjetili su gradsku vijećnicu te se sastali s gradonačelnikom Condeixa Nunom Moitom da Costom.

Nakon predavanja o uspješnim projektima očuvanja bioraznolikosti u lokalnoj zajednici učenici su predstavili zajednički projekt Nacionalnog parka „Mljet“ i udruge Sunce „Monitoring morske cvjetnice Posidonia oceanica na području Nacionalnog parka Mljet“.

Nakon prezentacije uspješnih projekata – SeaClear i MARLESS, učenici su posjetili školu domaćina.
Imali su čast slušati predavanje o bioraznolikosti i životu profesora Jorgea Paive, poznatog i kao portugalski David Attenborough.
Diplomirao je biologiju i doktorirao prirodne resurse i okoliš, a za znanstvenu djelatnost i obranu okoliša dobio je više nagrada.
Također su posjetili i poznati muzej PO.RO.S – Museu Portugal Romano em Sicó koji omogućuje posjetiteljima da dožive i komuniciraju s virtualnim okruženjima iz rimskog doba.

Imali su prigodu sudjelovati u razgledavanju speleološkog doma GPS Sicó – Redinha gdje su se upoznali sa špiljskim sustavom i ekološkim problemima s kojima se susreću.
Dan su završili posjetom tvrtki Floeme koja se bavi proizvodnjom vanjskog namještaja, znakova i ostale opreme koja je u potpunosti napravljena od reciklirane plastike.

Također, posjetili su ostatke rimskog grada Conímbriga i pripadajući muzej Conímbriga – Ruínas e Museu Monográfico.
Na prekrasnoj lokaciji rimskog vrta održana je ceremonija dodjele certifikata, a popodne je rezervirano za razgledavanje grada Coimbre u kojem se nalazi jedno od najstarijih sveučilišta u Europi.

Jezici