Izdvojeno

f

You may like:

Image Alt

RCK DU

  /  Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik   /  Projekti   /  Inspirativne priče za buduće korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Inspirativne priče za buduće korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je događaj pod nazivom Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGeneracija u sklopu kojeg su uspješni korisnici programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti svojim iskustvenim pričama upoznali buduće korisnike s mogućnostima koje ovi programi nude u području odgoja, obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Događaj se održao 15. studenoga 2019., u Kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50 – Centar Green Gold). Iskusni korisnici svojim su pričama i praktičnim savjetima budućim korisnicima dočarali kako ideju pretvoriti u uspješan projekt te kako najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj projekata na pojedince, njihove organizacije, ali i širu društvenu zajednicu. Primjerice, kako su postali primjer dobre projektne ideje otkrio nam je predstavnik udruge O.A.Z.A. koja organizira programe za mlade da postanu nosioci održivih društvenih promjena. Profesorica Hilarija Lozančić Benić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik prezentirala je kako je njihov projekt jačanja jezičnih vještina, vrijedan više od 281 tisuću eura, postao primjerom uspješne provedbe.

Docent sa zagrebačkog FER-a dr. sc. Jurica Babić govorio je što je neophodno učiniti da bi projekt bio primjer uspješne diseminacije i učinka. Radi se o projektu INNOSOC u koji je uključeno jedanaest fakulteta iz osam europskih zemalja koji zajednički rade na pronalaženju ICT inovativnih rješenja za društvene izazove današnjice. Događaj Inspiriraj se! idealna je prilika za sve potencijalne korisnike da se osnaže uključiti u Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, programe za koje su osigurana izdašna europska sredstava. Od 2014. do 2019. godine Hrvatska je za projekte iz programa Erasmus+ imala na raspolaganju 112,5 milijuna eura, od kojih je ugovoreno oko 98 % sredstava. Tome treba dodati i kako su u okviru programa Europske snage solidarnosti, prema dostupnim podacima, ugovoreni projekti ukupne vrijednosti gotovo 890 000 eura.

Jezici