Izdvojeno

f

You may like:

OBAVIJEST

Klasa:035-05/22-01/46

Urbroj: 2117-45-01-22-1

J A V N I  P O Z I V

U svrhu projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti i promocije strukovnih zanimanja (kuhar, konobar i slastičar) te poticanja razvoja lokalne gastronomije i stvaranja gastro destinacije na temeljima tradicije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik objavljuje javni poziv dubrovačkim restoranima i seoskim domaćinstvima za sudjelovanje u Gastro natjecanju. Natjecanje će se održati u tri skupine po tri kategorije. Skupine su: seoska domaćinstva, restorani do 50 sjedećih mjesta i restorani preko 50 sjedećih mjesta. Kategorije u kojima se svaka skupina natječe su:

-korištenje lokalnih namirnica u konstrukciji jelovnika,

-inovativnost na temeljima tradicije i

-promocija lokalne gastronomije kroz ponudu jela i pića.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani ugostiteljski objekti koji spadaju u jednu od tri navedene skupine putem poveznice: https://d21z3mnpmjl.typeform.com/to/mbHlIdtF

Prijave će se primati do 18.listopada 2022. Nakon prijave ugostiteljske objekte posjetit će ocjenjivački tim sastavljen od nastavnika struke i stručnih osoba s tržišta rada. Ocjenjivanje će se vršiti po sistemu tajnog kupca, to znači da će komisija doći nenajavljena u ugostiteljski objekt, konzumirati ponudu objekta,ocijeniti konzumirano, platiti i napustiti ugostiteljski objekt. Nakon što se ocjenjivanje završi, organizirat će se večernje događanje dodjele nagrada za najbolja postignuća u gastronomiji na području Dubrovačko-neretvanske županije.  Cilj ovog događaja je prepoznavanje vrijednosti struke, te odavanje počasti za trud. Također, organizacija ovog događaja bitna je za pozicioniranje RCK DU kao centra izvrsnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, te relevantnog entiteta za prepoznavanje i odabir najboljih u struci. Organiziranje događaja doprinosi ispunjenju općeg cilja jer će se kroz sva događanja staviti fokus na promociju zanimanja za koja postoji izražena gospodarska potreba, kao i inovativnih metoda i sadržaja koje nudi RCK, te će se na taj način povećati njihova privlačnost.

U Dubrovniku, 27.rujna 2022.

Jezici