Vina Europe i Novog svijeta
0kn![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_640,h_427/https://rckdu.hr/wp-content/uploads/2022/02/books-g03aece359_640.jpg)
About this course
Na temu “Vinogradarstvo i vinarstvo u svijetu” napisan je ovaj program koji sadrži detaljne informacije o povijesti i razvoju vinove loze, zakonodavstvu te regijama i sortama vina u Europi, Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Austriji, Novom svijetu, Južnoj Americi, Australiji i Novom Zelandu te Južnoj Africi. Program također sadrži informacije o specijalnim vinima poput Prošeka, Porto, Sherrya, Madeira, Vermoutha te o pjenušavim vinima i metodama proizvodnje poput tradicionalne metode, metode Ancestrale, metode transversage, dioise metode, charmat metode, kontinuirane metode i soda metode. Također su navedene najpoznatije bolesti vinove loze poput peronospore, pepelnice, sive plijesni i filoksere, kao i mane vina poput mirisa vina na sumporovodik H2S, mirisa vina po drvu, mirisa po plijesni, crvenog loma i smeđeg loma (posmeđivanje). Na kraju programa su opisani načini prodaje i povećanja prodaje vina. Program je koristan izvor informacija za vinogradare, vinare, sommeliere, trgovce vinima, sommeliere, konobare i sve ljubitelje vina.