Meni inženjering
0knAbout this course
Informacije koje nam pruža meni inženjering od presudnog su značenja u modernom poslovanju jer je fleksibilnost u poslovanju modernog ugostiteljskog poduzeća njegov najvažniji čimbenik. Ugostiteljsko poduzeće mora prepoznati želje i potrebe gostiju, a informacije o tome upravo nam pruža meni inženjering. Cilj meni inženjeringa je stvoriti takav jelovnik koji će u najvišoj mogućoj mjeri odgovarati zahtjevima gostiju uz istodobno ostvarenje veće zarade po gostu. Dakle, cilj meni inženjeringa ogleda se u win-win strategiji gdje gost i poduzetnik imaju obostranu korist. Promjenom stavki na meniju gostima se pružaju jela koja upravo žele što neminovno utječe na veću potražnju, a veća potražnja do veće dobiti. Navedeno se postiže pažljivom analizom profitabilnosti i popularnost pojedinih stavki jelovnika, nakon čega slijedi postavljanje stavki na jelovniku kako bi goste potaknuli na odabir određenih jela.
Edukacija se sastoji od dva dijela.
- a) izrade kalkulacija s primjenom u MS Excelu
- b) izrade meni inženjering tablice s primjenom u MS Excelu
Predviđeno vrijeme trajanja edukacije: 3 dana po 5 sati
Ukoliko ste vlasnik restorana ili želite to postati, odnosno usavršiti svoja znanja F&B managera, edukacija iz meni inženjeringa upravo je ono što trebate.