Malostonska kamenica
0knAbout this course
Prateći nove trendove u gastronomiji i zahtjeve tržišta kao nastavnici RCK izradili smo kratke programe među kojima je i program Malostonska kamenica. Kamenica je najpoznatiji svjetski školjkaš, a svojom popularnošću postala je omiljena gastronomska delicija te hrvatska nematerijalna baština.
Kroz program polaznici će imati priliku upoznati povijest, vrste kamenica u svijetu te sam način uzgoja kamenice u Malostonskom zaljevu i zašto je baš ona posebna. Budući sve školjke imaju visoku nutritivnu vrijednost tako i malostonska kamenica pored nutritivnih vrijednosti ima svoju ulogu i važnost, te afrodizijačka svojstva.
Kroz praktični dio ovog programa demonstrirat će se otvaranje posebnim priborom i serviranje kamenica, od najjednostavnijih načina poput posluživanja svježe otvorenih i sirovih kamenica na ledu pa do pripreme jela od kamenica poput raznih juha, toplih predjela ali i inovativnog deserta od kamenice.