Izdvojeno

f

You may like:

Image Alt

Obavijesti srednjoškolsko

  /  Obavijesti srednjoškolsko

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik održat će u utorak 21. prosinca 2021. u prostorijama TZ Grada Dubrovnika prezentaciju Projekta TUSDU4YOU, čija je tema primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacija.

 

TUŠ Dubrovnik i Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, koja je partner u ovom projektu, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, napravile su videouradak snimljen kamerom koja pokriva 360 stupnjeva, na temu „Virtualna šetnja Dubrovačkim zidinama“. Cilj je projekta potaknuti inovativnost u promociji turističke destinacije, promovirati primjenu IT tehnologija te podignuti interes i mogućnost daljnjeg usavšavanja. Virtualnim šetnjama na hrvatskom i engleskom jeziku omogućuje se pristup osobama s manjim mogućnostima, kao i osobama s invaliditetom, pristup teško dostupnim prostorima na području Grada Dubrovnika. Projekt je realiziran u periodu od svibnja do prosinca 2021. godine.

 

Voditeljica projekta, Elva Muratti, nastavnica povijesti i umjetnosti i Jurica Knego, nastavnik geodezije, snimali su s učenicima na odabranim lokacijama gradskih zidina, kao što su Minčeta, Bokar, Lovrijenac i druge. Za provedbu projekta nabavljene su posebne kamere i VR naočale za gledanje virtualnih šetnji. Snimanje i obrada snimljenog materijala napravljena je uz konzultacije Marjana Žitnika, iz obrta Vizir, koji je učenicima približio IT tehnologiju i omogućio uspostavljanje suradnje škola i drugih sudionika zajednice u kreiranju virtualnih sadržaja.

Jezici